donderdag 20 september 2007

Dag 9, 02-07-06

Vanochtend was het moeilijk wakker worden. We zijn om 7.00 opgestaan, omdat we anders pas erg laat in Zion zouden zijn.
We hebben nogmaals lekker ontbeten in Circus Circus. Hetzelfde ontbijt als gisteren, daarom gingen we ook weer. Na het eten even gauw de internetkaart van het café opgemaakt, door 2 dagen te updaten.
En toen op weg naar een supermarkt. Dit keer gingen we naar Albertsons. Dit was ook een enorme supermarkt, maar toch wel overzichtelijker dan de vorige. In een uurtje hadden we alles wat we wilden hebben. Inclusief drank, wat in Utah moeilijk te verkrijgen schijnt te zijn. Dus tegen 11.15 uur reden we richting Zion NP. Vanochtend legde Marloes de thermometer even voor de camper in de zon. Haha dat kon hij niet eens aan. De thermometer gaat tot 50 graden, en daar stond de temperatuur ook op. Binnen in de camper gaf hij 35 graden aan. Het was ook weer erg warm vannacht, maar we waren moe genoeg om heerlijk te slapen. We reden eerst weer een uur door de woestijn. Erg saai en vermoeiend. We werden er allebei slaperig van. Dus even gestopt en ons gekoeld met een koude natte washand. Bleek dat na de parkeerplaats meteen een ander landschap begon, met rotsen en bergen. Ja dat is ineens veel leuker om naar te kijken. De slaperigheid verdween gelijk.
We reden Utah in. Erg kleurrijk, rode, gele, bruine en zwarte rotsen wisselden elkaar af. We zagen een Harley Davidson dealer, maar deze was gesloten. Sorry Harrie. Harley Davidson Zion was het. Tja het is zondag he! Het was nog wel een eindje rijden naar Zion, en we moesten in Utah de klok een uur vooruit zetten. Tegen 16.00 waren we op de Watchman Campground in Zion NP. We staan aan een riviertje. Gelijk maar even afkoelen dus. Lekker het water in. Op de stroming van het riviertje gingen veel mensen met zwembanden voorbij. Op ons luchtbed konden we ons ook lekker laten meevoeren. Heerlijk even dit.

Om 17.00 besloten we toch nog even het park in te gaan. Je mag in Zion niet met je eigen auto/camper, je moet met de shuttlebus. Zion NP is een park in de canyon. In het dal van de rivier de Virgin. Om ons heen zijn rotsen van meer dan 500m hoog. We lieten ons afzetten bij Weeping Rock. Via een korte wandeling kwamen we bij een rots waar water uit sijpelde. Zag er wel leuk uit. Hier even rondgelopen en vervolgens weer met de shuttle terug naar de camping. We gingen vanavond lekker bbq-en. Een hamburger, steak en worstjes. Heerlijk hoor. Lekker sla er bij en wat brood met kruidenkaas. Helaas voor Jeffry mochten er geen kampvuurtjes gemaakt worden. Dit i.v.m. de grote kans op brand. Na het eten ging Jeffry nog even zwemmen. Marloes was erg moe. Dus maar niet zo laat slapen vannacht.

Geen opmerkingen: