donderdag 20 september 2007

Dag 8, 01-07-06



Vannacht een warme nacht achter de rug. Af en toe de airco weer even aangezet, omdat het toch wel heel warm was, maar de airco maakte het weer heel winderig en lawaaiig. Toch beiden redelijk geslapen. Tegen 8.00 opgestaan. Lekker gaan douchen en daarna wilden we ontbijten bij Circus Circus.
Wat een uitgebreid buffet was dit weer. Eieren, bacon, worstjes, allerlei pannekoekjes en wafels, fruit, gebakken aardappels enz…alles wat je maar wil. En dat wil je dan dus ook. Maar waarom er in elk broodje toch een gat moet zitten???
Nadat we ons propvol gegeten hadden en een banaan meegenomen hadden, gingen we naar de Strip-trolley. Dit is een trolleybusje die bij verschillende hotels stopt op de Strip. Voor $5 hebben we een dagpas gekocht. In principe komt er elk kwartier een trolley bij de halte langs. We gingen met de trolley naar Premium Outlets, een groot Outlet winkelcentrum aan het einde van de strip. Heel veel winkels, van de bekende merken, maar ook veel onbekende winkels voor ons. We hebben hier een poosje rondgelopen, maar konden allebei niks leuks vinden om te kopen. We spraken nog een moeder en zoon uit Australie. Zij vonden de warmte hier veel prettiger dan bij hen. Omdat je hier niet van zweet, in Australië kleedden zij zich 4x per dag om. Nou….pffff….In het winkelcentrum kwamen we ook de Nederlandse familie weer tegen. Wat toevallig was dat weer….. We gingen tegen 13.00 weer op weg richting ons hotel.
We wilden lekker rustig aan doen vanmiddag, en hangen bij het zwembad. Nou de eerste trolley wilde ons niet meenemen, wacht maar op de volgende. Hij wilde ons niet afzetten bij de MGM Grand. (op de terugweg wilden vast wat hotels bekijken) En het duurde en duurde totdat de volgende kwam….Maar we werden afgezet bij MGM. Hier hebben we binnen gekeken bij de leeuwen. In het hotel is een groot leeuwenverblijf, waar je in een glazen tunnel doorheen kan lopen.
Vervolgens gingen we kijken bij New York New York. Om dit hotel gaat de Manhattan express. Dit is een grote achtbaan. Jeffry was meteen verkocht toen hij de achtbaan zag. Oké dan gaan we erin. Binnen in het hotel waan je je helemaal in New York. We sloten aan in de rij van de achtbaan. We vertellen niet wat deze kostte….Je bent maar 1x in Las Vegas toch? Het was een hele lange achtbaan. Jeffry vond hem super!!! (Hij zat natuurlijk ook klem in de beugels) Voor Marloes schokte de achtbaan wel heel erg heen en weer, en hij was erg hoog!!! Maar we hebben het gedaan! Via hotel Excalibur (een kasteel, met middeleeuws thema) liepen we op weg naar de Trolley halte. Ja maar waar zit de halte dan he? Aan de voorkant, zijkant of achterkant. Maar het kan ook onder het hotel zijn. Dit staat allemaal niet in het foldertje. Bij het eerste hotel vonden we geen halte, dus liepen we naar het volgende. Natuurlijk een heel eind verder. Inmiddels was het al 17.00 geweest. Dus besloten we om eerst maar te gaan eten. We kozen voor het Seafood en Ribbs Buffet in hotel Flamingo. Heerlijk, allerlei soorten vis, inclusief sushi, salades en spare-ribs. Nadat we eindelijk een halte van de trolley hadden gevonden waren we om 19.30 bij de camper. Pfff…wat een dag zeg. Eerst maar in het zwembad gedoken. Toen lekker gedoucht, en tegen 21.00 gingen we toch nog maar even de Strip op.

We wilden nog naar de fonteinen van de Bellagio, naar de Vulkaan uitbarsting bij The Mirage, en naar de show van Treasure Island. Die gisteren niet doorging. Toen we na een uur zitten in de Trolley eindelijk bij de Bellagio waren, zagen we de fontein net voor de laatste keer spuiten. Een kwartier later zou de volgende fontein-show zijn. Maar…. “during high windconditions the next show will be cancelled”. Grrr….we zijn blijven staan, maar na dat er drie shows gecancelled waren zijn we maar doorgelopen. Jammer hoor! Wel kwamen we nog een Amerikaan tegen die ook van Dyk heette (zie foto) ook hij was groot en sterk en had wat kenmerkende eigenschappen van de van Dijkjes. Gelukkig barstte de vulkaan bij de Mirage wel uit. Mooi hoor. Hoe een grote Fontein, met vuur en rode kleuren en rook, een vulkaan moet voorstellen. Die hebben we dus mooi gezien. Inmiddels was het tijd voor de show van TI. We stonden er al weer een kwartier te wachten, toen er uit de speakers klonk: “during high wind conditions, it’s to dangerous to perform…” Nou hier wordt je toch gek van. Waar was die wind dan toch??? Ze zijn hier niks gewend, volgens ons. Gelukkig voeren de gondels in Venetian wel. Ja dat was binnen. Dus hebben we hier nog even gekeken. We kwamen geen trolley meer tegen, dus zijn we maar helemaal terug gelopen naar de camper.
Tegen 0.30 uur waren we terug. Pfff…wat een dag zeg. We waren helemaal op. En als dit nou een geweldige dag was….we hebben leuke dingen gezien in Vegas, maar alles wat tegen kon zitten, zat ook ongeveer tegen. We hebben dus geen tijd gehad om te trouwen ; ) We hebben wel veel bruidsparen gezien. Nog één zo’n warme nacht en dan morgen naar Zion NP. Hier zal wel weinig mogelijkheid zijn tot internetten. Hopelijk is het er iets koeler.

Geen opmerkingen: