donderdag 20 september 2007

Dag 10, 03-07-06

Vanochtend zijn we om 7.00 opgestaan. Eigenlijk waren we nog wel moe, maar we lagen er gisteren al om 21.30 uur in. Dus lang genoeg geslapen! Tegen 8.30 reden we de camping af, en parkeerden we bij het visitorcenter. We gingen met de shuttle naar The Temple of Sinawava. Hier begint de Riverside-walk, die we vandaag gelopen hebben. We liepen eerst een stuk over een pad, de canyon in langs de rivier. Op een gegeven moment houdt het pad op. Hier kun je stoppen, of de Narrows in. Via de rivier dus. Je moet dan wel uitkijken voor Flash floods. De kans op Flash floods was vandaag “moderate”. Dus konden we wel de Narrows in.



We waren goed voorbereid op onze “Jezus-nikes”, waterdichte zakken, wandelstokken en Marloes met haar bikini aan. Nou daar gingen we de rivier in. Goed opletten waar je ging staan, met al die gladde stenen en soms harde stroming. Toen mensen op een gegeven moment tot hun middel door het water gingen, twijfelden we wel een beetje. Doen we dit wel? Er gingen ons wat mensen voor. Onder andere iemand met een baby op de rug. Nou dan wij ook maar. Marloes was nat tot aan het bovenstukje van de bikini. Bij Jeffry kwam het water net boven zijn navel. (niet eerlijk). Koud!!! Maar wel erg gaaf. We gingen een aantal bochten om, door en soms weer langs de rivier over droge stukken. Er kwam nog ergens een watervalletje de rotsen af. En de rotsen boven ons waren hoog. We liepen bijna constant in de schaduw. Na 2 uur lopen zijn we maar weer terug gegaan, want dat was alweer een heel stuk. En wie kwamen we tegen op de terugweg? Dezelfde familie weer. Nou ja zeg…het lijkt wel of we zendertjes hebben. Met de shuttle zijn we op de terugweg nog gestopt bij Zion Lodge. Vanaf hier kon je een korte trail lopen naar de Lower Emeraldspool. Dat wilden we nog wel even. Heerlijk in de zon. (hoewel het dan ook gelijk zweten was.) Er was aan het einde een hoge rots waarvan een watervalletje in de Emeraldpool viel. Wel leuk om te zien. We zijn maar niet verder gegaan naar de Middle en Upperpool i.v.m. de tijd. Dus met de shuttle terug naar de parkeerplaats. Naast de camping (waar ook het visitorcenter en de parkeerplaats waren) zijn we, om af te koelen, nog even de rivier in gegaan. Lekker op de autoband die we gekregen hadden van onze buren gisteren. Even de stroomversnellingen meepakken. Leuk was dat, alleen af en toe je kont omhoog, zodat je geen steen meepakte.
Tegen 15.00 uur vertrokken we richting Bryce Canyon. We moesten in Zion nog door een tunnel uit 1928. Die zo laag is dat we er onder escorte door moesten. Omdat de camper te hoog was. Dit hield in, dat wij door het midden van de tunnel moesten rijden over beide weghelften en dat de ranger het verdere verkeer tegen hield. Gelukkig raakten we de bovenkant van de tunnel niet. Onderweg werd de lucht steeds donkerder. En ja daar kwam het, een flinke regenbui. Gelukkig klaarde het ook weer op voordat we in Bryce aankwamen. We hadden gereserveerd bij Ruby’s inn. Nadat we ingecheckt hadden zijn we uit eten gegaan. Er was namelijk een buffetrestaurant. Weer heerlijk gegeten. We zaten echt in een Europese hoek, met Denen en Noren om ons heen. Het valt ons op dat ze bij de spare-ribs overal de botjes al tussen uit gehaald hebben. Apart!Omdat het nogal bewolkt weer was, zijn we niet meer naar Bryce Canyon NP gegaan, waar mooie zonsondergangen zouden zijn. We bewaren Bryce maar voor morgen. Erg warm is het niet hier, 22 graden. Dus zijn we vanavond lekker in de hot tub gegaan. Heerlijk een warm bubbelbad buiten. In Las Vegas hadden we die behoefte niet zo, maar nu…..lekker warm geworden. Tegen 21.30 heeft Jeffry nog weer even een kampvuurtje gemaakt, met het hout uit Yosemite. (van de overkant van de rivier). We zijn allebei wel moe. Dus zo laat zal het niet worden vanavond. We staan trouwens op een eng plekje. Op het bovenste terras van de camping, maar op een hoek, waar de camper nog net oppast. En nog scheef ook.

Geen opmerkingen: