donderdag 20 september 2007

Dag 5, 28-06-06



Vanmorgen zijn we vroeg opgestaan om 6.00 al. We wilden namelijk op tijd in Yosemite National Park zijn. Vanmorgen heerlijk zelf een eitje gekookt en tegen 7.30 vertrokken. Alle slangen en kabels weer opgeruimd, en alle losse dingen opgeruimd. Zo hou je de boel wel netjes. De belangrijkste reden is dat alles anders valt met rijden.
Tegen 8.45 waren we bij de ingang van Yosemite. Hier hebben we een National Park Pass gekocht. We kunnen met deze pas van $50 alle Nationale Parken in, die we anders per stuk moeten betalen. (Ongeveer $20 per keer.)Gelijk maar getankt. Was even wennen met je credit-card. Maar het is gelukt! We reden richting Yosemite Valley, helemaal door het bergachtige bos. Onderweg kwamen de Bridalveil Fall tegen. Hier zijn we even heen gelopen. Wauw hééé, onze eerste waterval, en een hoge gelijk. Je werd helemaal nat als je er onder stond. Vervolgens zijn we weer verder gereden langs de Merced river. Mooi hoor van die grote kale vlaktes, gigantisch hoge rotsen om je heen en daar doorheen het riviertje. We zagen overal al beren voor ons. (Niet echt hoor) Maar je zou ze er zo tussen plaatsen.
Jeffry vindt het gaaf om over steile wegen te rijden, Marloes moet niet zoveel hebben van al dat steile wand gedoe en kijkt dan liever naar links. Aangekomen bij Yosemite Valley hebben we op de day-parking geparkeerd en zijn we met de shuttlebus via het visitor Center naar Happy Isles gegaan. Hier zijn we een trail gaan lopen naar de Vernal Falls. Helemaal door het bos omhoog, langs de wild water rivier, met de hele hoge kale rotsen boven je. Op een bepaald moment kwam er een stuk, waar je heel dicht langs de waterval liep. Door de wind werden we hier helemaal beneveld met water. En als dat maar lang genoeg duurt wordt het dus heel nat en koud. Kort samengevat we werden dus zeiknat! Het blijft wel effe smeltwater wat er naar beneden komt ja. (Misschien heet het daarom de “ Misttrail”?)Helemaal doorweekt dus kwamen we boven aan bij het begin van de waterval. Nou en dat was best koud. We konden de mensen in Poncho’s die naar beneden kwamen ineens de poncho’s wel uitkijken. Het zag er wel geweldig uit, wat een hoeveelheid water zeg.




Het had wat weg van de Krimmler Wasserfalle vonden wij. Boven aangekomen was het wel erg mooi, met het zonnetje weer op de achtergrond. Hier lekker geluncht samen met de eekhoorntjes, die je eten bijna uit de hand halen. Grappig was dat Jeffry wel tig keer zijn fotocamera pakte, voor een mooie squarel maar tevergeefs. Marloes probeerde het ook 1 keer….mooie foto huh huh.
We wilden graag een andere weg terug naar beneden. Eén keer nat was genoeg. Eerst liepen we verkeerd richting de Nevadafall, en Half dome, maar we werden netjes terug begeleid door 2 Amerikaanse Backpackers. Gezellig gekletst. Het begon ondertussen te regenen. Maar we liepen op de goede weg terug, met inmiddels een Nederlands gezin naast ons met twee oudere kinderen. Heel gezellig. Zij gingen een zelfde soort reis maken als wij. En in Las Vegas staan zij weer op de zelfde camping tegelijk met ons. Dus wie weet…We hebben 4 uur over deze wandeling gedaan. Het was wat langer dan we dachten, maar zeker de moeite waard. We wilden tenslotte niet alleen maar autorijden.
Tegen 16.00 reden we op weg naar Wawona. Hier hebben we een goed uur over gedaan, maar we waren allebei zo moe, dat we morgen maar naar de sequoia’s gaan in plaats van vandaag nog. Misschien moeten we dan morgen wat schrappen in onze planning. Want we willen deze reuzebomen wel zien. We staan nu op een supermooie camping zonder voorzieningen. (er is wel een wc). Aan een riviertje, met een brandend vuurtje van dennenappels door Jeffry gemaakt. We hebben een Foodlocker waar we ons eten in moeten bewaren, omdat er anders beren op af komen. Spannend kan het dus nog wel worden vanavond. Maar willen we nou wel of niet een beer tegenkomen?
Zo meteen lekker macaroni eten. Het was lekker weer vandaag in de zon warm (ongeveer 28 graden), maar niet zo warm als gisteren. Toch met die nevel en wind was het absoluut niet te warm om wat te doen. Voor het eten heeft Jeffry nog effe lekker in het steenkoude beekje gezwommen en Marloes heeft lekker macaroni gemaakt. En opeens zag Jeffry dat aan de overkant brandhout lag. Na een boel geploeter, toch zwemmend redelijk wat hout droog aan de overkant gekregen. Ik (Jeffry) had veel bekijks. Nog even de hangmat opgehangen en daar ligt Marloes nu in. Ik steek de fik an en dan strakjes lekker slapen.

Geen opmerkingen: