donderdag 20 september 2007

Dag 2, 25-06-‘06

Toch wel een onrustige nacht achter de rug. Veel sirenes, wat ook wel weer iets moois heeft, zo midden in de stad als we zitten. Om 4.00 uur waren we eigenlijk klaar wakker. Tja…dat is niet de bedoeling. Dus toch maar blijven liggen. Jetleg? Om 6.30 kan ik (Marloes) echt niet meer slapen, dus typ ik dit maar even.We gaan straks een City-tour doen met een bus, zodat we langs alle hoogtepunten komen van San Francisco. Dit konden we in het hotel boeken. Om 7.30 uur zijn we maar opgestaan, en hebben ontbeten in het hotel. Er waren muffins, en brood om te roosteren. Met Jus d’ orange en thee, dat ging dit er wel in. Na het ontbijt gingen maar eens op pad. Om half 11 zouden we opgehaald worden, dus we hadden nog 1,5 uur.
We liepen naar Union Square, een groot plein/park met allerlei grote bekende winkels er om heen. Met de telefoonkaart die we bij Walgreens kochten hebben we even de vaders en moeders gebeld. Na ongeveer 7 keer proberen ging het goed. De nullen moesten we vergeten bij 0031. Niemand die dat even op de telefoonkaart had gezet. We hadden een kaart van $20,- Na de gesprekken stond er nog ongeveer $ 17 op, dus dat viel heel erg mee.
Op Marketstreet is vandaag de Gay (and lesbienne) Parade. De hele straat was met hekken afgezet, en de raarste mensen kwamen voorbij. Mensen zaten al lang van te voren op stoelen voor de drankhekken te wachten. Wij hebben ook even gekeken, maar we moesten terug voor de city-tour. Nog wel even een straatkrantje gekocht. Jeffry maakte een deal, de zwerver wilde dan wel op de foto.

We werden opgehaald bij ons hotel voor de tour. Bij de Fisherman’s warf begon deze. De buschauffeur vertelde aan een stuk door. Soms leuke informatie, maar ook wel veel informatie waar je niks aan had. Wanneer welk restaurant gebouwd was bijvoorbeeld. Nou er kwamen heel wat restaurants voorbij hoor. In redelijk tempo (haast te snel voor mooie fotomomenten) reden we door: Little Italy, China Town, Castro, en andere wijken. We hielden ergens een koffiestop, bij het oudste gebouw van San Francisco. Door de vele aardbevingen, staan er niet veel oude gebouwen. Er werd van alles verteld over de bouwstijl i.v.m. de aardbevingen. Jeffry at een soort Taco en Marloes een union-bagel met creamcheese. Beiden erg lekker. We reden door naar Twin Peaks, als er weinig mist zou zijn, dan was dit een geweldig uitzichtpunt over de stad. Nou wij hadden geluk, hartstikke helder weer. Behalve als je naar de Golden Gate Bridge keek. Deze was niet te zien. Op de Twin Peaks was een grote roze driehoek gelegd, voor de Gay Parade. We hebben mooie foto’s geschoten.


Toen op weg naar het Golden Gate Park. Hier hadden we weer een stop. We hebben een eindje door het park gelopen, de Japanese Tea Garden had namelijk een entree, en zo leuk vinden we tuinen dan ook niet. Thee drinken zou te lang duren.


En nu gingen we dan naar de Golden Gate Bridge. Jammer hoor. Zoveel mist dat hij haast niet te zien was. We zijn er wel over heen gereden, dat was wel leuk. Toch de nodige foto’s gemaakt.
Dat was ongeveer het einde van tour. We hebben ons weer af laten zetten bij Union Square, via het Financial District (down-town).
Jammer genoeg was de Gay Parade nu voorbij. Helaas gemist dus, maar goed we zijn toch hetero. ; ) We zijn nog even terug gelopen naar China-Town. Ja even een stukje lopen. Jeetje op de plattgrond was het een klein stukje, maar daar zie je geen heuvels op staan. Een flinke klim dus, maar goede oefening voor de komende weken toch? Het was leuk lopen zo. Er is volgens mij geen straat recht in San Francisco. En in elke straat loopt wel een zwerver. In China Town hebben we gegeten, raad eens wat? Ja chinees. Een soort Chinees-fastfood. Ging er wel in. Maar vooral Marloes had het al een beetje gehad. Toch nog wel erg moe hoor. Tijd om maar eens terug te gaan naar het hotel. En lekker in bad. Alvast weer fruit gehaald voor morgen, de appels en bananen waren vandaag ook lekker. Naast het hotel is een internetcafe. Hier gaan we zo proberen wat online te zetten. En dan is het wel weer genoeg geweest vandaag. We hebben een kleine selectie gemaakt van alle foto's. De rest komt thuis. Het was denken we ongeveer 20 graden vandaag.

Geen opmerkingen: