donderdag 20 september 2007

Dag 18, 11-07-06




Vanochtend heerlijk wakker geworden door een duik in de zee. Het eerste wat we deden vanochtend tegen 8.00. Echt warm was het water alleen niet. Hoge golven zeg! We werden niet bewaakt door een lifeguard helaas. Het torentje bij ons was onbezet. (anders zou hij ook alleen op ons letten, omdat er verder nog niemand was haha). Nog wel zelf ff de lifeguard uitgehangen.
Tegen 9.30 vertrokken we richting Universal Studios in Hollywood. Dit stukje kun je in principe in een half uurtje rijden. Wij waren er om 11.00. Het was erg druk onderweg. We konden de weg wel redelijk makkelijk vinden. En omdat onze RV te groot was voor de parkeergarage mochten wij op de Prefered Parking gaan staan. (een plek die eigenlijk $10 duurder was, en dichtbij de ingang van het park). Hup $10 verdiend.
We hadden Front Of Line tickets besteld via internet, en konden dus zo doorlopen bij de ingang. We kregen een pas aan een keycord die we om moesten doen. Stond wel stoer! Bij iedere attractie mochten we de rij (die soms 25 min. was) overslaan en gelijk instappen. Het voelde wel heel aso, maar daar hadden we toch ook voor betaald. We deden eerst de Studio Tram Tour. Je komt langs allerlei filmsets, waar de film dus echt mee gemaakt is. O.a. War of the Worlds, King Kong, Desperate Housewifes en The Fast en the furious. Ook worden er dingen nagesimuleerd, zoals een overstroming, en een metrostation wat in brand vliegt. (lijkt op de tour in Disney Studios in Disney land Parijs, maar dan veel uitgebreider, en langs echte sets) Helaas geen echt filmsterren gezien.
Er waren diverse shows in het park. De show van Waterworld was erg spectaculair, en met echte acteurs die wel eens op tv komen. Er was een show over allerlei special effects, waarin het publiek kon meedoen, een show met vuur en allerlei attracties. Er was een leuke wildwaterbaan, Jurrasic Park, en een leuke achtbaan waarin je voor en achteruit ging, The Mummy, en 3d Films, van Shreck en Terminator 2. Onze dag vloog voorbij met onze Fastpassen. We konden bijvoorbeeld de achtbaan wel leuk 2x achter elkaar doen, en Jurrasic Park.Ohja en ik vergeet Van Helsing, het spookhuis. Maar die wil ik (Marloes) ook liever vergeten. Er liepen echte “engerds” (acteurs) rond in het donker, die mij steeds moesten hebben. Aan het eind van de dag hebben we onze eerste Amerikaanse Pizza-slice gegeten. Aan een slice per persoon hadden we genoeg : )
Vervolgens zijn we naar Hollywoodboulevard gegaan. Hier liggen de sterren in de “Walk of fame”. We zijn langs Mann’s Chinese Theater gegaan en langs het Kodak Theater (Van de film premières). Hier lag de rode loper al klaar en de security was er ook al. Morgen worden de sport awards uitgereikt. We hebben het Hollywoodsign ook nog even op de foto gezet, en toen werd het donker, dus besloten we maar terug naar de camping te gaan. Jeetje om 20.30 vertrokken en om 22.00 waren we op de camping. Het was weer heel druk. Maar dit keer frustreerde de bewegwijzering ons nog veel meer. Overal pas na de kruising de wegen aangeven. Er waren veel meer wegen dan in de atlas en niet alles liep zoals Marloes de atlas las. Op andere momenten kon Jeffry niet de juiste baan nemen, zonder aangereden te worden. (wie gaat er dan ook s’avonds laat nog met een camper van 25ft rondrijden) tja wij dus. We moesten dus weer een alternatieve route verzinnen. Pff…misschien had een Tom Tom of Henk Henk het hier wel beter geweten.
Maar eenmaal op de camping besloten we toch ook maar te genieten van onze laatste kampeeravond. We zijn (misschien gestoord) maar nog lekker een steak gaan barbecuen. Die hadden we nog, en zonde om weg te gooien toch? Gelijk de drankvoorraad er maar doorheen gedronken. Daarna konden we lekker slapen snurrrrrrrk….

Geen opmerkingen: