donderdag 20 september 2007

Dag 16, 09-07-06

Vanochtend zaten we om 7.00 al op de weg. Omdat we vandaag een heel eind moeten rijden.
Om 8.00 reden we al op de “Route 66”. Weinig van te merken in het begin, maar het plaatsje Seligman was nog helemaal in de trend van toen. Ouderwetse auto’s, reclame, en overal route 66 borden. Leuk om langs te rijden. Ook in Hackberry stond nog een ouderwetse benzinepomp, met van die “Grease auto’s”, oude borden en een souvenirshop. Leuk winkeltje met allerlei Elvis dingen en route 66 natuurlijk. We reden langs het spoor, waar ontzettend lange goederentreinen langs reden met soms wel 100 wagonnetjes.
In Kingman zagen we weer een Harley Davidson shop. Maar het is weer zondag dus, ook deze was dicht. Jammer Harrie. Nadat we getankt hadden, namen we een broodje mee van Subways. Marloes was van plan er 2 te bestellen, maar het was zo’n groot brood, dat ze er maar 1 meenam, daar hadden we samen ook best genoeg aan.
We reden langs Lake Havashu. Wat waren we hier graag gestopt om te zwemmen zeg. Ooh…het was zo warm buiten, en dan zo’n groot blauw meer in het woestijnlandschap, met allemaal bootjes en jet-ski’s. Het bleef bij even bootje baden i.v.m. de tijd. En mooie strandjes waren natuurlijk niet gratis. We reden nog langs Joshua Tree NP, maar zijn ook hier doorgereden. (dit park hadden we sowieso niet in de planning). Om Los Angeles te omzeilen namen we wat binnendoorwegen.
Helaas vertelde de landkaart niet, dat dit door de bergen was, en dat je over 30 mijl bijna een uur deed. Wel was het heel mooi, cactusvelden en vervolgens weer hele groene stukken en oude dorpjes. Na een zandstorm een paar regendruppels en heel wat droge monden kwamen we tegen 19.00 eindelijk aan op de camping Mission Bay in San Diego. Wat een lange dag! Het is weer een grote parkeerplaats aan de baai. Wel geeft het een apart gevoel, dat overal hoge hekken om staan, dat je een pasje nodig hebt om te komen en gaan, en dat er constant security rondrijdt. Wat is er mis hier denk je dan…maar nog niks raars gezien. Helaas is ook hier weer geen internet.
We hebben macaroni gemaakt (dat pak is nu ook mooi op), nog even rondgelopen, en lekker gedoucht. Morgen gaan we naar Sea World. Dat is mooi dichtbij.

Geen opmerkingen: