donderdag 20 september 2007

Dag 15, 08,07,06

Nou wat een ROT dag!!! We begonnen zo goed vanmorgen. Vroeg opgestaan, even naar huis gebeld en klaar om een flinke rit te maken vandaag. Zo ver mogelijk richting San Diego.
Nou we waren het park nog niet uit, of de motor van de camper viel uit, tijdens het rijden. We konden nog net van de bult afrijden naar de Park entrance, en de camper parkeren op een zijweggetje. Wij eerst maar eens kijken wat het kon zijn. De emergency start werkte niet. Er was geen zekering stuk. De accu laadde niet bij en was leeg.
We belden Travellers Assistance van Cruise America. Eerst 10 min. in de wacht staan en vervolgens moesten we over een half uur terugbellen. Dan had ze gekeken of ze iets kon regelen voor ons. Wij na een half uur terugbellen, met het mobieltje van een parkranger die overigens heel behulpzaam was. Er zou een tow-truck komen, een sleepwagen dus, die ons naar de garage in Grand Canyon Village zou brengen. De camper werd na een half uurtje achterop de wagen gezet, en we werden naar de garage gebracht. De eigenaar van de garage vertelde: als er een onderdeel nodig was, zou het pas maandag of dinsdag worden voordat het gemaakt kon worden. (vandaag is het zaterdag). Dus was het verstandiger als we de camper niet van de tow-truck afhaalden. Dat leek ons dan ook wel, die gok wilden we niet nemen. We konden volgens de man van de garage beter naar Flagstaff gesleept worden, maar Cruise America dacht daar anders over. Dus toch de camper van de sleepwagen af. De accu wilde niet bijladen. De dynamo bleek stuk te zijn, en er moest een nieuwe dynamo komen. Die hadden ze hier niet. Maar in Flagstaff ook niet. Voor dinsdag kon de camper niet gemaakt worden.
Dus maar weer met Cruise America bellen…(en weer een half uur aan de lijn). De man van de garage had al een hotelovernachting voor ons vastgezet, op kosten van Cruise America. Er moest een andere camper deze kant op komen volgens Cristal van Cruise America. De vestiging in Flagstafff was gesloten. Vanuit Phoenix zou er vandaag nog een nieuwe camper voor ons komen. Over een uur konden we bellen voor de tijd. Na een uur (plus wachttijd aan de telefoon) kregen we te horen dat er geen 22ft campers op voorraad waren, dus werd er een camper van 25ft gebracht. Oké dat is voor ons niet zo erg, de camper is dus luxer en groter. Tegen 7 of 8 uur vanavond zou de camper bij de garage gebracht worden.
Het was inmiddels al 14.00 dus we hadden er al flink de balen van. Maar we hoefden gelukkig niet hier te blijven, en we kregen vandaag nog een nieuwe camper. We zijn nog maar weer naar de Canyon gegaan, hebben vast wat boodschapjes gedaan en even wat gegeten. Tegen 19.30 in stromende regen en onweer (het was de hele dag zonnig) kwam onze nieuwe camper. Wauw!!! Eentje uit 2005, veel luxer, met cd speler, oven, een extra bed. Nou alles was gewoon mooier dan in de vorige camper. Een dikke pleister op onze zere wond dus. Volgens degene die hem bracht, hoefden we niks te tekenen (wat wel gebruikelijk was) ze wilden van Cruise America, dat we gewoon zo snel mogelijk weer op weg konden.) En tegen 20.00 uur reden we dus in een camper, nog een slag groter.
We besloten een uurtje te rijden, omdat er bij Williams (wat een leuke plaatsnaam ; )) een KOA was. (grotere bekende camping, waar we waarschijnlijk wel terecht konden)En dat was zo. Er was een nachtregistratie, waarbij je zelf een plekje kon uitzoeken en dan de volgende ochtend kon betalen. We waren er dus in het pikkedonker heen gereden, omdat het om 20.30 gewoon donker is. En vanmorgen vertelde de man van de sleepwagen nog, dat hij per week 20 keer moest slepen na een aanrijding in het donker met wild. Dat bleef ons gelukkig bespaard. Het rijden met deze camper ging overigens goed hoor.
Op de camping tegen 21.15 uur, zijn we nog maar even lekker gaan douchen, want dat hadden we ook al 2 dagen niet gedaan. (er was geen douche). De camper ingeruimd en op tijd gaan slapen. Morgen proberen we in een keer naar San Diego te rijden, dan klopt de rest van de reserveringen ook nog. We houden alleen wat minder tijd over voor San Diego, en we gaan nu een dag later naar Sea World. Na Sea world moeten we dan nog naar LA rijden. Het was niet onze voorkeur, maar zo hoeven we niks te laten schieten. Deze gebeurtenis was natuurlijk precies wat Marloes zo eng vond voor de vakantie. Gelukkig gebeurde het niet in de middle of nowhere, en is er met ons niks gebeurd, en werden we dezelfde dag nog geholpen. Dus we hebben er nog steeds zin in! Ohja…alle kosten zijn natuurlijk gewoon voor Cruise America!

Geen opmerkingen: