donderdag 20 september 2007

dag 12, 05-07-06

Vanochtend was het erg fris, het had flink gewaaid vannacht, maar volgens de eigenaar van de camping was dat heel normaal, als je tussen 2 bergruggen in stond. Lekker een gekookt eitje op brood gegeten en nog even geïnternet voordat we vertrokken.
Om 9.15 reden we weg, nog niet wetende dat we de mp3-speler/USB stick van Jeffry in de computer hadden laten zitten. We reden eerst door Capitol Reef NP. We besloten om er gewoon door te rijden en af en toe te stoppen i.v.m. de tijd. We stopten bij een punt met indianentekeningen op een rots, bij een schooltje uit de 1892, en we kwamen mooie rode langwerpige rotsen tegen. Aparte vormen allemaal. Capitol Reef Hoort bij het Colorado Plateau. Toen we zo’n 2,5 uur onderweg waren, en we het over internet hadden, bedachten we ineens, dat onze usb-stick nog in de computer zat. SHIT! Dat is balen, terugrijden zou echt te ver zijn. Dus besloten we te bellen als we in Monument Valley waren. Misschien konden ze hem naar Nederland sturen en de kosten op onze credit-card afschrijven. Uploaden zouden we deze week dan nog via ons fototoestel kunnen doen, met USB aansluiting.
We reden via de Bicentennial Highway 95 richting Blanding. We kwamen langs Glenn Canyon, Wauw hee, dat was even mooi. Een echte canyon, die we van bovenaf zagen, met de rivier er onder in. Bij Hite Overlook zijn we gestopt. Dit was helemaal geweldig. Van heel hoog, keken we op Lake Powell en op de Colorado rivier. Weer zo’n hoogtepunt. Het was inmiddels al erg warm, en zweten voor ons.We reden verder, gingen over de Colorado heen, deze weg was nog veel mooier dan de weg van gisteren! Constant een andere omgeving, en verschillende kleuren om ons heen. We konden wel foto’s blijven schieten.
Bij Natural Bridges zijn we even van de weg af gegaan en hebben we de scenic drive gereden. Bij drie natuurlijke bruggen kon je stoppen en er heen lopen. Dit waren kleine stukjes, maar voor ons, net uit de airco stappend, was dit echt een opgave. Zo warm, dat we even snel een foto maakten en maar weer terug gingen. Pfff…zulke natuurliefhebbers zijn we dan ook weer niet he. Op de parkeerplaats wat brood gesmeerd en macaroni van gisteren opgebakken, en toen op voor het laatste stuk.
Monument Valley zagen we al van grote afstand liggen. Constant stopplekken voor foto’s genomen. Het was ook zo mooi, met de zon die de rotsen kleurde. Tegen 18.00 waren we eindelijk bij Gouldings, onze camping. Bijna elke dag rijden is toch wel veel, als we elke dag nou eens een uurtje eerder aankwamen… (nou morgen mogen we de tijd weer een uur terug zetten) We hebben gelijk met de camping van afgelopen nacht gebeld, en het was zo geregeld. De MP3speler wordt naar Nederland gestuurd. We zijn nog even naar het visitor center gereden in Monument Valley. Om een jeep-tour te boeken voor morgen. We konden dit ook op de camping doen, maar we wilden liever met indianen mee. Monument Valley ligt in het Navajo-reservaat. Je ziet gelijk dat de indianen een stuk armoediger leven dan de Amerikanen. Ze kijken ook wat minder vrolijk. Terug op de camping, lekker vlees gebarbecued, en aardappeltjes met sla gegeten. Na het eten even gezwommen (in het binnenbad, en het is buiten 30 graden) en daarna gedoucht. We staan midden tussen de rode rotsen en vanuit ons raampje in bed, zien we Monument Valley liggen. We hebben weer een mooi plekje gekregen op deze camping, en er is gratis internet. We zitten wel binnen, omdat er allemaal zand voorbij komt waaien, wat niet echt prettig is.

Geen opmerkingen: