donderdag 20 september 2007

Dag 11, 4-07-06 (Independence day)



Vanochtend weer om 7.00 opgestaan. Heerlijk geslapen vannacht. Lekker onder een warme deken. We zaten namelijk weer op ongeveer 9000 feet hoog, (uitgerekend is het ongeveer 3100 meter) en het zou ’s nachts ongeveer 8 graden zijn. ’s Ochtends nog even gebeld, helaas kreeg Jeffry niemand te pakken. Maar Erik is geslaagd!!! GEFELICITEERD!
Om 8.45 reden we richting Bryce Canyon NP. Hier hebben we eerst de scenic drive helemaal naar het eindpunt gereden, en toen op de terugweg de viewpoints bekeken. Het zag er mooi uit, al die Hoodoo’s. (net zoiets als stalagmieten in grotten) Mooie rood, oranje en geel gekleurde rotsen. En natuurlijk weer hoog.
We vonden Bryce pas echt mooi worden toen we de combinatiewandeling gingen doen van de Queensgardentrail en de Navajoloop. We liepen tussen alle hoodoos door. Heel sprookjesachtig en het park steeg enorm in onze achting. Van wel mooi op de viewpoints tot helemaal geweldig als je er tussendoor loopt. Wauw hee!!! We hebben zo’n 2 uur over de hike gedaan. Eerst van Sunsetpoint naar sunrisepoint gelopen. Toen helemaal naar beneden, en vervolgens weer helemaal omhoog naar Sunsetpoint. Dat omhoog gaan was zwaar. Zeker met deze ijle lucht hier. Het leek wel alsof we astma hadden. Maar het was het waard!
Onderweg nog mensen uit Florida gesproken, en mensen uit Oregon waarmee we gisteren een stuk op hadden gelopen met de riversidewalk. Leuk dat je ze hier weer tegen komt. En wat zijn alle mensen toch aardig. Iedereen wil een praatje met je maken. In Nederland zeg je hallo, als je iemand passeert, maar hier is het standaard: “Hello, how are you doiing today? En dan ontstaan er constant gesprekjes.
Een bepaald stuk van de trail was afgesloten, het stuk Wallstreet, er was op 23 mei een hele hoop ingestort. We hebben even gekeken, maar het zag er ook echt onbegaanbaar uit. Gelukkig was er nu een ander pad. Nadat we Bryce gezien hadden, lekker noodles klaargemaakt, even boodschapjes gedaan in Ruby’s inn, en toen maar gaan rijden richting Capitol Reef NP, via de Scenic Byway 12. Het was toen 15.00.Onderweg merkten we geregeld dat het 4 juli was, overal vlaggen buiten, mensen met T-shirts van de Amerikaanse vlag, heel rustig in Bryce, en af en toe een dorpsfeest.
Op de radio werd herkenbare reclame gemaakt, over het vuurwerk afsteken vanavond: “ Make sure, you have tomorrow as much fingers, as you start with today!” Het was een hele mooie route. Tussen de rode rotsen door, op een gegeven moment aan beide kanten van de weg een afgrond. (voor Marloes iets minder dus ; )) En later door het bos, weer over de 9000 feet heen. Overal liepen hertjes. Echte Bambi’s. We zagen ook nog een bord van de “Turn about Ranch” (van de tv serie van Etter tot Engel). Alleen duurde de route voor ons wel erg lang. Tegen 18.00 waren we eindelijk in Torrey, waar we 1000 lakes RV park gereserveerd hadden. Maar de mevrouw achter de balie maakte alles weer goed. Zo aardig weer. We hebben gelijk een toepasselijke stikker gekocht: I survived Utah’s Hiway 12! En er waren wasmachines. Dus vanavond onze goed gebruikte handdoeken maar eens gewassen. Jammer dat de droger alles niet helemaal droog maakte. Nu hangt de hele camper vol met was. En nog iets moois….er is internet waarbij we kunnen uploaden. Dus morgenochtend gaan we even internetten. Lekker macaroni gegeten met een wijntje en een biertje, gedoucht, en wie weet zien we nog vuurwerk vanavond… Het was vandaag lekker weer, 26 graden, wel bewolkt, maar nu vanavond is het nog heerlijk 20 graden. Het is een mooie camping, met de rode rotsen van capitol reef op de achtergrond.

Geen opmerkingen: