donderdag 20 september 2007

De plannen

Begin 2005 kwamen wij er achter, dat we eigenlijk allebei wel heel graag naar Amerika wilden. We besloten hier voor te gaan sparen, en er eens rustig over na te gaan denken, zodat we als we in 2006 nog steeds wilden, echt konden gaan. We hadden allerlei reisgidsen doorgebladerd, maar kwamen nergens precies de reis tegen die wij wilden maken.
Toen hoorden we over Tioga Tours, waar je je eigen reis kon samenstellen met hulp. Rond de kerst zijn we gaan mailen. We wilden eigenlijk met een huurauto en hotels, maar aan het huren van een camper zaten wel net zo veel voordelen. Hierin mag Marloes ook rijden, voor huurauto’s moet je min. 25 jaar zijn. Ook kun je dichterbij de natuurparken overnachten, en heb je al je spullen bij de hand en niet in een koffer. En je hoeft niet elke dag uit eten. Een camper leek ons ook wel weer spannend.We wilden eerst een rondje maken, maar we hebben er toch voor gekozen om te beginnen in San Francisco en te eindigen in Los Angeles. Hierdoor hebben we meer tijd voor wat we echt willen zien, maar slaan we de kustweg over.
10 januari hadden we een afspraak bij Tioga Tours. Hier hebben we de vlucht, de camper en de eerste en laatste hotelovernachtingen vast laten zetten.
In maart zijn we verschillende campgrounds gaan reserveren. We hadden op internet verschillende campgrounds bekeken, en hebben toen besloten wat wij wilden. We hadden de data van vershillende NP’s al in onze agenda gezet. Je kunt ze maximaal 5 maanden van te voren reserveren, maar ze zijn dan ook snel vol. We hebben alles wat we wilden reserveren kunnen reserveren.
We hebben veel informatie gehaald van http://www.allesamerika.com/, http://www.verenigdestaten.info/, en veel reisverhalen gelezen.




Dit is de route die we gaan rijden:


Geen opmerkingen: